ОБЛАСТІ, ЯКІ ПО ВИРОБНИЦТВУ М»ЯСА ПОПЕРЕДУ ВСІХ

 

ОБЛАСТІ, ЯКІ ПО ВИРОБНИЦТВУ М»ЯСА ПОПЕРЕДУ ВСІХ

В серпні 2024 року обсяги забою ВРХ в господарствах усіх категорій склали 32,6 тис. тон, що на 29% більше порівняно до липня поточного і на 19% більше порівняно до серпня 2023 року. Про це повідомляє Асоціація виробників молока, пише agronews.ua.

В січні-серпні 2024 року в Україні було вироблено 206,1 тис. тон яловичини (+0,05%), що фактично, відповідає показникам минулорічного періоду. На підприємствах було вироблено 32% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення – 68%.

Обсяги забою ВРХ на підприємствах в серпні склали 10,5 тис. тон, що на 13% менше порівняно до липня поточного року і на 18% менше ніж торік. В січні-серпні 2024 року промисловий сектор виробив 85,4 тис. тон яловичини, що на 6% менше порівняно до минулорічного періоду.

В господарствах населення обсяги забою ВРХ в серпні 2024 року склали 22,1 тис. тон і збільшились на 49% порівняно до липня поточного року і збільшились на 37% порівняно до серпня 2023 року. В січні-серпні 2024 року присадибний сектор виробив 120,7 тис. тон яловичини, що на 5% менше порівняно до минулорічного періоду.

Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, не тільки ВРХ, але й свиней, вівець, птахів в січні-серпні 2024 року склали 2 млн 22,6 тис. тон, що на 4% більше порівняно до минулорічного періоду. Близько 63% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій в наступних областях:

  • Вінницька область – 439 тис. тон;
  • Черкаська область – 310 тис. тон;
  • Дніпропетровська область – 247,5 тис. тон;
  • Київська область – 140,6 тис. тон;
  • Львівська область – 136,9 тис. тон.

За попередніми даними Мінагро, в січні-серпні 2024 року найбільший приріст виробництва м’яса спостерігався на сільськогосподарських підприємствах в Закарпатській області (+35%), Волинській області (+26%), Житомирській області (+22%), Рівненській області (+17%), Львівській області (+13%).

Related Posts